Podświetlenie podłogi OII FL fotki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bolek121
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2008
    • 126
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czto, InterAuto ma dobra opinie. Podobnie jak Emida. Pol Polski od nich auta kupuje, daja najlepsze ceny i upusty.

Dzialanosc sprzedazowa, a posprzedazowe to dwie rozne dziedziny. Sprzedawcow aut mozna miec super, a serwisantow i tych co przyjmuja zgloszenia do dupy.

Wszystko zalezy od umowy o prace, jaka maja pracownicy i od stopnia umotywowania.
    Sebastian J.
  • gruto
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1262
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam
    Zmajstrowałem sobie podswietlenie podłogi LED w OII Fl - i tu pytanie do elektryka
    Pod który bezpiecznik sie podpiąć bezpiecznie - aby zapałały sie ledy jak otworzę drzwi ( czyli lampki u góry )?? podobno ważna jest też strona bezpiecznika ?? - nie wiem - akurat w tych sprawach jestem laikiem , prosił bym o WYOŚLENIE tego problemu :roll:
    Wiem tylko ze jeden idzie na masę - a drugi ???? tego nie wiem :roll: ----będę bardzo wdzięczny
    P.S - czy wyciągając bezpiecznik nie wyskoczy jakiś błąd - mam ELEGANCE z MAXI-dotem .....

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Był na forum opis, gdzie się dokładnie podpiąć do body, bo tam jest już jakieś miejsce na podpięcie oświetlania nóg. Opis z fotkami pochodził chyba z jakiegoś rosyjskiego forum.

[ Dodano: Sob 29 Maj, 10 09:15 ]
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• gruto
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1262
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

shado, to znam !!!

mi chodzi o bezpiecznik aby zbytnio nie kopać ......widziałem fachmana jak wyjoł bezpiecznik jeden kabelek pod którąś nożkę - podobno ważne "ma być za bezpiecznikiem" a drugi kabelek masa ........wiesz ja bym wyciągał po kolei bezpieczniki - ale sie boje ze odnotuje mi jakiś błąd :roll: czy co tam ......i pytam ludzi - moze ktoś wie ktory nr odpowiada za oswietlenie wnętrza :wink:
        Poza tym zbytnio sie boje kopać w tych kostkach...........nie znam sie na tym :cry:

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

gruto, w instrukcji masz opis bezpieczników na stronie 265-268. Wychodzi z tego, że potrzebujesz bezpiecznik 15 który znajduje się w skrzynce w tablicy rozdzielczej.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wydaje mi się, że podpięcie się pod bezpiecznik od oświetlenia nic nie da. Ale może się mylę...
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

gruto ale na bezpieczniku od oświetlenia napięcie jest cały czas. Jak tam się podepniesz to Led-y będą świecić cały czas. Najlepiej jest jednak podpiąć się pod centralną elektrykę. Jak chcesz, żeby się zapalały razem z lampkami oświetlenia wnętrza to musisz LED-y z jednej strony zasilić z +12V a ich minus podpiąć pod pin 10 we wtyczce "C" ( brązowa ) na centralnej elektryce. Jeśli nie chcesz tam grzebać to możesz się podpiąć np. do przedniej lampki sufitowej, wtedy stamtąd możesz pociągnąć oba zasilania: "+" do LED-ów bierzesz z pinu 2 ( linia zasilania oznaczona na schemacie jako B111 ) a "-" do LED-ów z pinu 1 ( linia sterująca oznaczona na schemacie jako B129 ).

Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• gruto
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1262
                • Octavia III (5E3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kowal 2002, w słupku chciałem upchać kabelek - ale cięzko ....AIRBAG a osłony nie chcę ściągac ponieważ jest wpuszczona na 1 cm w kokpit - i jestem pewien na 99% że potem nie zrobie tego jak fabryka..... :evil:
                może spróbuje na dole.....cholera.........chciał bym to ponownie zamontoweać -spisywało sie super---miałem to w OII podpiete w lamce sufitowej ---ale tam nie miałem kurtyn !! a tu w OIIFl ---dupa blada

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

ja się podpinalem po lampkę...dla mnie to było bezpieczniejsze rozwiązanie niż dłubanie przy bezpiecznikach.
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• gruto
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1262
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Maru 123, kabel puściłeś w słupku ?? miałeś miejsce??

Komentarz

• matii
                      Drive
                      • 2010
                      • 56

Zamieszczone przez gruto
                      Maru 123, kabel puściłeś w słupku ?? miałeś miejsce??
                      raczej miał miejsce, bo niedawno robiłem to u siebie w O1, prowadzenie w słupku, kolega postanowił zrobić w O2 i zapytany o miejsce puszczenia kabla odparł, że też w słupku

Komentarz

• Maru 123
                        RS
                        • 2008
                        • 4660

gruto, mijsca jest pod dostatkiem więc bez żadnej gimnastyki :wink:
                        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• maxpaynemm
                          RS
                          • 2008
                          • 1764
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy z jakich Ledów robiliście podświetlenie?? Możecie wsadzić jakieś fotki jak to zainstalowaliście??

Dzięki
                          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• gruto
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1262
                            • Octavia III (5E3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

po niedzieli jak znajde troche czasu to zrobie pare fotek i wytlumacze co i jak

Komentarz

• maxpaynemm
                              RS
                              • 2008
                              • 1764
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gruto, czekamy na fotki :szeroki_usmiech
                              Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• gruto
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1262
                                • Octavia III (5E3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dobra już mam !!

1. kupno diod
                                - kupiłem w hurtowni elektrycznej cięte na metry po 3 sztuki ; musisz kupić białe z odcieniem naturalnym , bo są też idealnie białe - ale one nie pasują zdecydowanie (koszt - nie pamiętam - ale symboliczny)

kupujesz do tego ok 10 metrów najcieńszego kabelka dwużyłowego z okresleniem plus / minus
                                - z czerwonym paskiem lutujesz do plusa , miejsce przylutowania pociągnij bezbarwnym lakierem do paznokci , z góry naklej czarną taśmę izolacyjną z wyciętymi dziurkami aby fajnie zamaskować

pod spodem podklejasz "rzep" samoprzylepny , ktory kupujesz w tekstylnym na metry ( metr wystarczy)

rzep umożliwia bardzo fajne zamocowanine - ponieważ super łączy się z dywanikiem podłogi .
                                Teraz po kolei pokaże gzie je "przykleić " ( najlepsze miejsca metodą prób i błędow)

kierowca :

prawy-przód

Tył:

No i efekt końcowy :

Generalnie efekt przerósł moje oczekiwania , z czego jestem baaaaardzo zadowolony !!!.
                                Diody po zamknięciu gasną płynnie !!
                                Całość puszczasz w słupku lewy przod ( ja to zrobiłem bez wyciagania - wcisnołem kabel miedzy szybe a maskownice słupka , a podłaczyłem całość po odkręceniu podswietlenia przodu w podsufitce do tej długiej żarówki , bez ingerencji w kabelki tylko musisz wyczaić gdzie plus i gotowe. Dół maskujesz wg. uznannia - ja zrobiłem to w tunelu środkowym

To by było na tyle , I MAM NADZIEJE ŻE W JAKIŚ SPOSÓB POMOGŁEM !!! w razie jakiś pytań pisz - będę odpowiadał

Komentarz

Pracuję...